Waarom marketing onmisbaar is voor je website

Helaas zien we het maar al te vaak. Een ondernemer die aanklopt en zegt: ‘Ik heb een nieuwe website maar ik word niet gevonden, hoe kan dat?’ Helaas wordt online marketing vaak vergeten in het website-traject. Het resultaat? Een goed werkende en uitziende website, zonder verkeer of omzet. En dat is zonde. Je gaat ook geen nieuwe winkel openen, midden in de jungle. De winkel ziet er fantastisch uit, maar niemand kan de weg ernaartoe vinden.

Waarom marketing onmisbaar is voor je website

Wat doet een marketeer voor je nieuwe website?

Een techneut of webbouwer doet waar hij goed in is. Het bouwen van websites en zorgen dat alles technisch in orde is. Een marketeer maakt de vertaalslag naar de werking van de website, de flow naar de website toe en zorgt voor het verkeer & omzet op de website. Stel je hebt een volledig nieuwe website zonder teksten of backlinks? Dan ga jij (hoogstwaarschijnlijk), niet goed gevonden worden. Wie zijn schuld dat is? Dat is de grote vraag. 

Goede webbouwers zijn op de hoogte van de vereisten vanuit marketing en zullen jou hier (hopelijk) ook proactief op challengen. Minder ervaren webbouwers zullen zorgen voor een werkende website, maar pakken niet die verantwoordelijkheid als er geen verkeer komt. De reden? Niet ons pakkie an. 

De Online Marketeer zorgt dat jouw website voldoet aan alle eisen. Of dit nu om technische vereisten gaat, het schrijven van content, het controleren van gebruiksvriendelijkheid of het verhogen van de autoriteit? Een goede online marketeer pakt dit voor jou op. Want Online Marketeers hebben wél die verantwoordelijkheid voor het behalen van meer sessies, omzet of aanvragen. 

Ook kan de online marketeer middels advertenties, via Google, Bing of Social Media zorgen voor meer verkeer op jouw website. Zij zorgen voor het verkeer op jouw goedwerkende website. 

Hoe goed is jouw marketing?

Zijn de bovenstaande issues herkenbaar voor jou? Ziet je website er goed uit maar komt er geen verkeer of opbrengst via de site binnen? Dan is het hoogstwaarschijnlijk tijd om eens een marketingcheck te laten doen. Wil je weten of er kansen zijn, of de website goed is geoptimaliseerd of hoe jij nóg meer verkeer of omzet via de website kunnen regelen? Neem dan vrijblijvend contact op met Bunsko of CoSeo. Wij helpen je graag verder!