Zoekwoorden onderzoek

Wat zijn de perfecte zoekwoorden?

Zoekwoorden spelen een cruciale rol bij het bepalen van de online zichtbaarheid van je website. Het kiezen van de juiste zoekwoorden kan het verschil maken tussen het wel of niet worden gevonden door je doelgroep via zoekmachines. Daarom is het belangrijk om de tijd te nemen om goed na te denken over welke zoekwoorden het beste passen bij je bedrijf en doelgroep. Dit kan bijvoorbeeld door middel van keyword-onderzoek, waarbij je onderzoekt welke zoekwoorden het meeste zoekverkeer genereren en welke het beste passen bij de content op je website. Door de perfecte zoekwoorden te kiezen, kun je ervoor zorgen dat je website beter gevonden wordt door je doelgroep en dat je meer bezoekers naar je website trekt.

hOE WERKT EEN ZOEKWOORDEN ONDERZOEK?

Ons geavanceerd keyword-onderzoek zal je helpen gemakkelijk te ranken

Bij COSEO maken we gebruik van SEMrush, een software suite voor digitale marketing, om zoekwoordenonderzoek uit te voeren. Met deze tool kunnen we gericht zoeken naar zoekwoorden die gerelateerd zijn aan de doelen van een bedrijf. We kunnen verschillende filters toepassen om de resultaten te verfijnen, zoals locatie, concurrentie, zoekvolume en meer.

Keyword Research - SEO Webflow Template
SEO Optimization - SEO Webflow Template
Onderdelen van een zoekwoordenonderzoek

Wat kijken we allemaal bij een zoekwoorden onderzoek?

Keyword Research - SEO Webflow Template

Zoekwoorden variaties

Zoekwoordvariaties zijn woorden of zinnen vergelijkbaar met het belangrijkste zoekwoord. Ze helpen je om op meer zoekwoorden te scoren in zoekmachines, zoals synoniemen, alternatieve spellingsvormen, singulier/meervoud, lange trefwoorden, geografische locaties en meer.

Keyword Ranking - SEO Webflow Template

Volume vs moeilijkheidsgraad

Wij beoordelen niet alleen het zoekwoordvolumen per maand, maar ook de moeilijkheidsgraad voor het behalen van een hoge ranking voor dat zoekwoord.

Competitor Analysis - SEO Webflow Template

Concurenten analyseren

Wat doen je concurrenten om hoger in de zoekresultaten te komen en op welke zoekwoorden richten zij zich? Of welke concurrenten komen naar boven wanneer er verschillende zoekwoorden worden ingetypt?

SEO Template voor een zoekwoord

Na het bepalen van de juiste zoekwoorden, is het mogelijk om met behulp van SEMrush een SEO-template te ontvangen. Hierin staat beschreven hoe je kunt scoren op de geselecteerde zoekwoorden en voorbeelden van de eerste 10 posities in de zoekresultaten.

Neem contact met ons op

Heb je hulp nodig om je SEO-ranking te verbeteren?

Neem contact met ons op om te ontdekken hoe we jou kunnen helpen om je online zichtbaarheid te vergroten en je website beter te laten scoren in de zoekresultaten van zoekmachines.

Newsletter - SEO Webflow Template

Ik kan wel hulp gebruiken

Neem contact met ons op om te ontdekken hoe wij jou kunnen helpen om je online ambities waar te maken

Neem contact op
Analytics Optimization - SEO Webflow Template

Ik kijk liever nog even rond

Ontdek hoe wij jou kunnen helpen om jouw online doelen te behalen.

SEO Handvatten